Wie zijn wij

Margriet


Ik ben Margriet Laarman, woon in Overdinkel samen met mijn vriend, 3 hondjes , 6 kippen en 2 konijnen.

Ik was altijd al een dierenvriend en de honden hadden al snel mijn voorkeur.

Als kind liet ik altijd de honden van de buren uit tot ik, na lang zeuren, eindelijk mijn eerste hond kreeg genaamd Bunty, een kruising poedel.

Ik was toen 11 jaar.

Ik kocht een boek van de toen legendarische Martin Gaus en ging eens kijken wat ik er allemaal mee kon bereiken.

Het bleek dat ik het best goed kon en ik had er veel plezier in.


Na het overlijden van Bunty kreeg ik Ascha, een dwergpoedelteefje. Met haar ging ik naar de hondenschool van de dierenbescherming, ik was toen 24 jaar.

Al snel vroegen de trainers aldaar of ik hun zou willen helpen met het trainen .

Dit heb ik jaren gedaan tot ik dacht ik wil eigenlijk ook wel de opleiding doen, deze heb ik gedaan bij de dierenbescherming en geslaagd.


Samen met 2 anderen ben ik begonnen met een behendigheidscursus in Oldenzaal maar dit was geen succes.

Een collega ging verhuizen waarna ik samen met mijn andere collega probeerden verder een gewone puppy cursus op te zetten in Losser. Dit met groot succes !


We groeiden zo hard dat ik een medetrainer nodig had, dit werd Astrid. Zij heeft het hondenvirus ook opgelopen.

Nu zijn we een, naar mijn mening, gezellige school met gedegen kennis.

Astrid en ik vullen elkaar goed aan!

 

Ik hoop dit nog lang en met veel plezier dit te mogen doen!!
Astrid


Mijn naam is Astrid Olde Hanter en ben geboren en getogen in Overdinkel. Via verschillende woonplaatsen nu weer terug in Overdinkel, samen met mijn hond, een jack russel terriër genaamd Tukker, en poes Indy.

 

In 1998 kreeg ik mijn eerste hond, mijn eerste grote liefde mag je wel zeggen. Het was een jack russel terriër die we Rocky hebben genoemd. Een eerste poging tot het volgen van een puppycursus is volledig mislukt, we dachten het zelf wel te kunnen doen. Echter naarmate hij ouder werd liet hij steeds meer gedragsproblematiek zien. Helaas wist ik niet hoe hier mee om te gaan. En het volgen van een cursus kwam nog niet bij mij op.

 

Via mijn zus ben ik in contact gekomen met Margriet die een collega zocht voor de hondenschool. Dit leek mij leuk en een hele nieuwe uitdaging.

Ik wist wel niets van honden en de training ervan maar alles valt te leren en zo heb ik mij gaandeweg verdiept in het trainen van honden.

 

Ondanks de vele kennis die ik tijdens het geven van de lessen heb opgedaan wilde ik toch nog meer kennis vergaren omtrent de hond en zijn gedrag en leerwijze. Na een tijdje rond te hebben gekeken naar mogelijkheden ben ik bij de Martin Gaus Academie in Lelystad terecht gekomen. Daar ben ik begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur welke ik in juli 2015 heb afgerond. Ik vind het leuk om mensen te leren hoe om te gaan met honden maar vooral ook om hen te leren wat hun hond aangeeft, wat deze te vertellen heeft. Zien hoe baasjes hun eigen hond leren kennen en weten wat de hond nodig heeft.

Ik heb de opleiding Neusspelinstructeur gevolgd en heb in 2021 de opleiding acupressuur voor honden afgerond. Tevens ben ik Bachbloesemtherapeute. 


Met mijn eigen hond ben ik regelmatig te vinden op cursussen en/of workshops. De vaardigheden en kennis die ik daar op doe neem ik mee en pas ik toe tijdens mijn lessen.

Mijn interesse gaat vooral uit naar hondentaal, balansoefeningen en funtraining. Dit alles om de band met je hond te versterken en waardoor je een zekere baas wordt!

Adriaan


Ik ben Adriaan Bruijnzeel.


Ik woon met mijn partner, onze honden en een paar kippen, in het buitengebied van Overdinkel.
Ik ben geboren en getogen in Friesland, waar ik vanaf mijn prille jeugd, al tussen de Friese Stabij pups speelde (mijn ouders fokten in die tijd op een verantwoorde wijze met de Friese Stabij ), en heb dus de “hondentaal” al vanaf mijn baby tijd mee mogen maken. In mijn verdere leven, heb ik verschillende soorten en rassen honden gehad, welke allemaal oud bij mij geworden zijn. 


In 2008 ben ik verhuisd van uit Friesland naar Twente, en sinds 2009 doe ik veel onderhoud werkzaamheden bij Hondenschool MAAS, en probeer ik (indien nodig) Margriet en Astrid, te helpen bij de lessen op de maandagavond .